Terres de l'Ebre

El PSC fa una crida a la resta de partits per impulsar una esmena conjunta pel tram ebrenc de l’A-7

  • Actualizado:
  • Creado:

Els socialistes titllen de nou els pressupostos de l’Estat de “menyspreu i oblit” a l’Ebre i alerten de la manca d’atenció dels governs del PP i de CiU i ERC en els seus darrers comptes

El PSC de l’Ebre ha fet una crida avui a la resta de partits a treballar conjuntament per tal d’aconseguir que s’iniciïn d’una vegada les obres del tram ebrenc de l’A-7, que és el que falta per completar aquesta infraestructura, des de la Jana al Perelló i des del Perelló a l’Hospitalet. Així ho ha anunciat avui el senador Joan Sabaté que ha avançat que és una de les esmenes que es presentaran en la tramitació dels pressupostos a les Corts Generals. “Emplacem a la resta de forces polítiques a fer-ho conjuntament, no es tracta d’una proposta estètica, sinó que és una esmena productiva que incideix directament en la nostra economia”, ha tornat a emfatitzar, tot recordant l’aposta dels socialistes per aquesta artèria.

Sabaté ha reclamat també, recollint la petició feta per les federacions de veïns i veïnes d’Amposta i Tortosa, la gratuïtat de l’AP7 mentre no es construeix aquest tram. “Es tracta d’una mesura per garantir un tracte d’equitat amb les Terres de l’Ebre respecte a la resta de territoris de Catalunya”.

La proposta del PSC s’ha fet en el transcurs de la roda de premsa de balanç dels pressupostos generals de l’Estat per al 2016 que han titllat de “menyspreu i oblit” cap a les Terres de l’Ebre i a la qual hi han assistit també Bibiana Porres, candidata socialista de l’Ebre a les eleccions al Parlament, i Francesc Miró i Enric Roig, portaveus del PSC de l’Ebre. Porres ha titllat de misèria les aportacions del govern de l’Estat a Catalunya i ha denunciat que una vegada més no s’ha complert l’addicional tercera de l’Estatut de Catalunya, ja que només s’hi destina el 10,7% del PIB quan hauria de ser del 18,9%.

Però sobretot ha insistit en la manca d’atenció cap a les Terres de l’Ebre. “Són uns comptes miseriosos en la mateixa línia que ho han estat també els darrers comptes de la Generalitat, cal tornar a lluitar perquè a Catalunya i Espanya hi hagi un canvi de sensibilitat que pot arribar amb nous governs socialistes que quan han governat han demostrat la discriminació positiva cap al nostre territori”.