Terres de l'Ebre

Si guanya Pedro Sánchez, guanyem tots, Ara sí.

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les Socialistes de l’Ebre, hem presentat la llista de candidats ebrencs que concorrerà a les eleccions generals, del proper 10 de novembre

Si guanya Pedro Sánchez, guanyem tots, Ara sí.

 

Els i les Socialistes de l’Ebre, hem presentat la llista de candidats ebrencs que concorrerà a les eleccions generals, del proper 10 de novembre. No hi ha cap sorpresa ja que repeteixen la mateixa llista que a les eleccions del passat 28 d’abril. Castor Gonell, alcalde de Sant Jaume d’Enveja i Diputat Provincial ocupa el nº 2 a la llista del Senat, i la regidora de l’Ajuntament de Tortosa Dolors Bel, repeteix de número 3 a la llista del Congrés dels Diputats, el regidor moranovenc Carlos Trinchan tanca la llista per al Congrés ocupant el número 6. L’ex-alcaldessa de Godall, Tere Esmel, i el regidor tortosí Manel de la Vega van de suplents al Senat, i el regidor de Flix Xavi Sabaté i l’ampostina Vane Reina.

Un conjunt de vint propostes realistes per a les Terres de l’Ebre, són l’eix principal del programa electoral dels socialistes. Reivindicacions històriques del territori, com la gratuïtat de l’AP-7 en el seu tram ebrenc, que serà una realitat a partir del dia 1 de gener de 2020 gràcies a les mesures aprovades pel Govern socialista de Pedro Sánchez. El desenvolupament del corredor ferroviari Mediterrani ha de ser una realitat a curt termini. S’ha recuperar la funcionalitat de l'estació de Móra la Nova així com reduir el viatge en tren des de Tortosa a Barcelona, en quasi mitja hora. Quant a infraestructures viàries cal completar el traçat de la A-7 entre la Jana i l'Hospitalet de l'Infant, que millora la connectivitat dels municipis interiors del territori. A més de l'aposta de desdoblament del traçat de la N-420, des d'Alcanyís fins a la C-12, entre d’altres.

En el  programa electoral més a més fem una aposta decidida per la transició energètica i el desenvolupament sostenible, que es veu reflectida en algunes propostes com executar les obres d’urgència que calen al Delta, per facilitar la seua adaptació al canvi climàtic i posar en relleu el treball de la taula de consens del Delta, per afrontar definitivament els problemes de regressió, de manca de sediments i de subsidència. El creixement de les Terres de l'Ebre, s’ha de basar en l’economia circular, mantenint l'activitat tradicional primària (agricultura i pesca) i l'agroindústria que se'n deriva. Garantiran els cultius vulnerables al canvi climàtic, donant suport a la indústria agroalimentària i ajuts als productes ecològics i als regs de suport. L’aposta per un model basat en la industrialització, relacionada en les energies renovables. La transició energètica ha de ser un factor determinant per generar ocupació.

Les Terres de l’Ebre no volem fer un pas enrere per això ens cal que el 10 de novembre donem el suport majoritari a Pedro Sánchez, a un govern Socialista. Si no guanya Pedro Sánchez, guanya Casado i l’immobilisme d’ERC i JuntsxCat, no hi ha més opció: Pedro Sánchez o  tornar a  un govern del PP que perjudica a Catalunya.