Terres de l'Ebre

La Presidenta del PSOE, Cristina Narbona, visita les Terres de l’Ebre

  • Actualitzat:
  • Creat:

Ha realitzat diferents actes a Tortosa, Amposta, Muntells, Sant Jaume d’Enveja i Deltebre

Al llarg de tota la jornada d’aquest dimarts, la Presidenta del PSOE i ex-ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona ha  estat a les Terres de l’Ebre on ha protagonitzat diversos actes de suport a Miquel Iceta, en el marc de la campanya electoral. La visita de Narbona ha començat a Tortosa. Posteriorment, a Amposta, ha recorregut les parades del Mercat Municipal així com també el mercat setmanal (“mercadillo”) i ha compartit un dinar de germanor amb militants del territori.

La Presidenta del PSEO ha declarat que Iceta representa una opció d’esquerres i catalanista i que és l´únic que intenta tendir ponts de diàleg en aquests moments i s’ha mostrat esperançada que les eleccions del dia 21 signifiquen l’inici de nous temps per a que es tornin a tenir en compte les exigències socials més peremptòries. Per altra banda, l’ex-ministra ha dit sentir-se molt estimada a les Terres de l’Ebre, on es recorda que fou la responsable de la derogació del Pla Hidrològic Nacional i ha lamentat que temes com la protecció del delta o la neteja de l’embassament de Flix encara no s’hagin completat: “en aquesta zona vam posar en marxa molts de projectes i per desgràcia els Governs successius no han posat massa atenció. El Govern de la Generalitat en els darrers anys, obsessionat amb el procés,  no ha atès exigències d’aquest territori per a conservar els ecosistemes, tant importants, a més, per a l’economia de la zona.”

Referent al nou Pacte Nacional de l’Aigua, Narbona ha dit que pel moment no hi ha res decidit ni cap iniciativa concreta. “creiem que el Govern del PP continua pensant en una política basada exclusivament en infraestructures i transvasaments. I això, amb l’avenç del canvi climàtic, és completament inconsistent” i per això ha defensat la recent creació d’un comissió per a l’estudi del Canvi Climàtic i la política de l’Aigua al Congrés dels Diputats: “Per al futur s’han de fer polítiques totalment diferents, molt més centrades en la gestió, en l’optimització de les infraestructures, en l’ús de l’aigua dessalada i en la reducció de la contaminació”, ha conclòs. 

Fitxers adjunts: