Terres de l'Ebre

L’AP 7 GRATUÏTA l’1 DE GENER 2020. El govern de Pedro Sánchez compleix amb l’Ebre

  • Actualitzat:
  • Creat:

La gratuïtat de l’autopista AP7 des d’Alacant fins a Tarragona, per a tot tipus de vehicles, serà una realitat a partir de l’1 de gener de 2020. Fins ara ja ho era per als turismes al seu tram per l’Ebre.

L’AP 7 GRATUÏTA l’1 DE GENER 2020. El govern de Pedro Sánchez compleix amb l’Ebre.

La gratuïtat de l’autopista AP7 des d’Alacant fins a Tarragona, per a tot tipus de vehicles, serà una realitat a partir de l’1 de gener de 2020. Fins ara ja ho era per als turismes al seu tram per l’Ebre.

″Els socialistes de l’Ebre ens sentim satisfets per aquesta mesura  tant necessària per millorar les infraestructures del territori que farà més competitives les nostres empreses pel transport de les seves mercaderies, a part evidentment  de descongestionar el trànsit de tots els vehicles i tenir una via ràpida gratuïta. L’estat assumeix el cost de conservació i manteniment de la mateixa que ja s’adjudicat per un valor de 129 M€ en 5 anys com a prova evident de que serà una realitat el pròxim any “. Ha afirmat Manel de la Vega 1er. Secretari del PSC.

També està previst per l’agost del 2021 fer realitat l’aixecada de barreres del tram de l’AP7 entre Tarragona i la Junquera, així d’aquesta manera tot el tram de l’AP7 per  Catalunya serà gratuït. I també l’AP2 del Vendrell a Saragossa també està previst per l’agost del 2021 que és quant s’acaba la concessió d’Abertis.

Un altre aspecte a considerar és que com a conseqüència d’aquests alliberaments de peatges s’estudiarà la distribució de demanda de trànsit i per determinar les millors solucions  per les actuacions que és deuen de fer per acomodar la demanada en la xarxa de carreteres de l’Estat tenint en compte el enllaços existents i si cal fer-ne de nous.

“Els Socialistes reiterem el nostre compromís en executar l’autovia de l’interior L’A7, per així vertebrar el territori Ebrenc i acabar de solucionar els problemes de mobilitat pel que respecta a la xarxa estatal de carreteres. Una obra aturada durant els governs del PP i ara pel bloqueig dels partits independentistes d’ERC i de JuntsxCat que no van aprovar el Pressupostos Generals de L’Estat. A veure si la Generalitat n’aprèn i és posa a treballar pel desdoblament de la C12 que tanta falta ens fa “. ha conclòs Manel de la Vega.

Així mateix pel que fa a les infraestructures ferroviàries d’aquí a poc dies veurem reduït en 28 minuts el temps  del trajecte entre les estacions de Tortosa i l’Aldea a Barcelona perquè es posarà en marxa la variant de Vandellòs.