Terres de l'Ebre

Crear ocupació per captar i retenir talent, prioritat del PSC

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les socialistes volen desenvolupar un model de ciutat amb “la creació, assentament i l’ampliació de noves empreses” per a que els i les joves no marxin fora de Tortosa

A només un dia per a les eleccions municipals i europees del 26 de maig, els i les socialistes de Tortosa acaben avui les seves compareixences de premsa que durant 14 dies han servit per donar a conèixer les diferents propostes municipals en diferents temàtiques.

La retenció i captació del talent jove és una de les gran apostes del PSC per als propers quatre anys, pel qual es considera indispensable facilitar la creació, assentament i l’ampliació d’empreses que han de ser fonamentals per a generar ocupació, ha explicat el candidat a l’alcaldia, Enric Roig.

És fàcil que els joves que marxen a estudiar una carrera a les grans ciutats acabin per quedar-se allí tenint en compte que les oportunitats per trobar feina són majors. Per això dintre el programa socialista també existeix aquesta necessitat d’ampliar els estudis a la Universitat Rovira i Virgili, a més de l’aposta per la implantació del Consell de la FP.

Per tal d’aconseguir aquesta projecció de futur dels i les joves a Tortosa, el PSC aposta una vegada més per allò que segons ha assenyalat Roig s’ha “deixat al marge pels altres partits”.  L’Àrea de promoció econòmica “ha de ser el capdavanter de la política municipal de Tortosa”, a més de la concertació territorial del Baix Ebre que es compon d’una sèrie de mesures implantades des del SOC a les comarques més despoblades de Catalunya per tal de concertar un futur per al territori,  així com l’ampliació de la mancomunitat  Tortosa- Roquetes-L’Aldea.

Una aposta per un model de desenvolupament urbanístic, lligat a la industrialització i el creixement econòmic per tant que tots els ciutadans i totes les ciutadanes de Tortosa puguin accedir a llocs de feina ben remunerats. Un conjunt de mesures lligades a la reactivació del comerç local i la fira d’Expoebre que ha de ser l’aparador de “la nostra potencia econòmica”, ha dit Roig.

Tortosa compta amb una taxa d’atur superior a la mitja catalana. Actualment hi ha 2.000 persones sense feina, registrades al Servei d’Ocupació de Catalunya. Els i les socialistes volen crear un pla de xoc d’1.300.000 euros per aturats de llarga durada, ajudes a empreses per la contractació de personal, així com ajudes a l’emprenedoria.

Un tancament de campanya en els que els i les socialistes han lamentat que es tornin a presentar “les mateixes propostes”, que a la passada legislatura, tenint en compte que des del govern municipal no s’ha executat cap tipus d’acció.