Terres de l'Ebre

El socialistes, compromesos pel riu i per adoptar mesures contra la regressió del Delta

  • Actualitzat:
  • Creat:

Es tracta d’una de les principals línies d’actuació del programa electoral

 

Una de les principals línies d’actuació del programa electoral dels socialistes a les Terres de l’Ebre és la de plantejar mesures contra la regressió del Delta. Així ho ha fet saber, Joan Castor, candidat al Senat pel PSC. Es tracta d’un dels temes que durant els darrers anys ha generat més preocupació a nivell territorial i ha estat motiu de controvèrsia  entre els diversos partits polítics ebrencs.

Però, tal i com explicava Joan Castor en roda de premsa, el govern de Sánchez vol recuperar els projectes portats a terme pel govern de Zapatero i que van quedar paralitzats durant la legislatura d’Aznar. Entre els projectes executats destaca el passeig fluvial, el camí de Sirga, o l’optimització en el funcionament dels filtres verds del Delta. A més, fa un mesos finalitzaven les obres del primer tram del camí de guarda, entre la Ràpita i Amposta.

Compromesos a recuperar la voluntat de defensar el Delta, Teresa Rivera, actual ministra per a la Transició Ecològica; Maria Dolores Pascual, presidenta de la confederació hidrogràfica de l’Ebre, i el director general de Medi Ambient, Pedro Muñoz ja han posat sobre la taula un conjunt d’actuacions integrals per fe front a aquesta regressió.

A més de tractar-se d’una infraestructura turística, el camí de guarda “ha d’actuar com a barrera a la regressió del Delta”, explicava Castor. “La platja de l’Illa de Buda és una de les zones en més regressió i cal actuar de manera urgent. Tenim la voluntat ferma de protegir el Delta i així ho farem”.

Castor ha volgut finalitzar amb les crítiques fetes pels grups d’ERC i PDeCAT quan parlen sobre la protecció del Delta. “El govern de la Generalitat té competències en les àrees de medi ambient, i no ha fet cap tipus d’inversió”, explicava el candidat al Senat durant la seva compareixença als mitjans de comunicació.