Terres de l'Ebre

El PSC RECLAMA AL GOVERN L’ARRIBADA DE LA BANDA AMPLA DE FIBRA ÒPTICA A LES TERRES DE L’EBRE

  • Actualitzat:
  • Creat:

Dels trams previstos pel govern de la Generalitat sobre el desplegament de la banda ampla de fibra òptica a les Terres de l’Ebre, l’únic que té el projecte constructiu ja redactat és el de Benifallet-Mora

El PSC RECLAMA AL GOVERN L’ARRIBADA DE LA BANDA AMPLA DE FIBRA ÒPTICA A LES TERRES DE L’EBRE.

 

Dels trams previstos pel govern de la Generalitat sobre el desplegament de la banda ampla de fibra òptica a les Terres de l’Ebre, l’únic que té el projecte constructiu ja redactat és el de Benifallet-Mora. De quant es farà l’obra ni se’n parla, així es desprèn de la resposta a les preguntes formulades pel grup parlamentari del PSC al Parlament de Catalunya, registrades el mes de maig, sobre aquesta previsió per al conjunt de les Terres de l’Ebre. “Per al govern de la Generalitat, la implantació de la banda ampla de  fibra òptica a les Terres de l’Ebre no entra dintre de les seves prioritats més immediates. La veritat és que la resposta posa un cop més en evidència la poca rellevància que ens dóna ”. Joaquim Paladella diputat al Parlament de Catalunya.

La situació dels altres trams encara és pitjor, concretament el de Lleida-Mora d’Ebre, el projecte constructiu està en fase de tancament, i els de Terres de l'Ebre Nord (Vinebre - La Torre de l'Espanyol, Flix - Riba-roja d'Ebre, Bot - La Pobla de Massaluca i Prat de Comte - Arnes) i  Terres de l'Ebre Sud (Amposta - Sant Carles de la Ràpita, Amposta - Deltebre, Santa Bàrbara - La Sénia i Amposta - Tortosa) en fase de redacció.

Per al PSC, el desplegament de la banda ampla de fibra òptica a les Terres de l’Ebre és una urgència per encarar el futur de tots els pobles, així com per a la competitivitat de les empreses, què depenen, també, d’una bona xarxa de telecomunicacions per desenvolupar la seva activitat econòmica. El govern de la Generalitat té ara una nova oportunitat per aprofitar, i així li reclamem, els fons europeus destinats a la digitalització, per implantar la fibra òptica a tots els municipis, als polígons i zones industrials, de manera immediata. Ja no podem esperar més!” Continua dient Joaquim Paladella.

Les Terres de l’Ebre en l’últim lloc de les inversions, i el que és pitjor, en aquest com en tants d’altres temes que ens afecten, no hi ha cap calendari concret per assolir l’objectiu de tenir una bona connectivitat digital, i malauradament com sempre, ja ens té acostumats, no es cobrirà la totalitat del territori, hi ha municipis que quedem fora de la planificació. “Per al govern Aragonés no hi ha cap actuació política que tingui en compte el desenvolupament i pervivència dels municipis rurals, som el eterns oblidats, i sempre al furgó de cua”. Ha reblat Joaquim Paladella.

 

 

P.d. adjuntem resposta del govern