Terres de l'Ebre

EL PSC D’ALDOVER VOLEM QUE L’AJUNTAMENT CONSULTI A LA CIUTADANIA

  • Actualitzat:
  • Creat:

El 18 de desembre del 2019 es va sol•licitar a l’ajuntament d’Aldover, per part de la societat Roig Orgànics, S.L., certificat de compatibilitat urbanística per implantar una planta pel tractament de fems sòlids.

EL PSC D’ALDOVER VOLEM QUE L’AJUNTAMENT CONSULTI A LA CIUTADANIA SOBRE LA IMPLANTACIÓ D’UNA PLANTA DE FEMS SÒLIDS DE GALLINASSA.

 

El 18 de desembre del 2019 es va sol·licitar a l’ajuntament d’Aldover, per part de la societat Roig Orgànics, S.L., certificat de compatibilitat urbanística per implantar una planta pel tractament de fems sòlids. S’inicia d’aquesta manera tot el procediment administratiu per tirar endavant la construcció d’una instal·lació de 9.000 m². amb una capacitat per a 27.000 tones anuals de fem de gallinassa al T.M. d’Aldover a la partida Sansó, polígon 19, parcel·la 26.

Deu mesos després d’iniciar-se tot el procediment es dóna compte al Ple del 8 d’octubre del decret d’alcaldia d’aprovació prèvia per a la implantació d’una planta de fems sòlids. Un projecte que es va presentar a l’ajuntament el 17 de març per part de l’empresa i que ha seguit tota  la  tramitació, sense que l’alcaldessa hagués dit res al respecte, ni ha informat  la ciutadania ni al Consistori.

Sempre hem estat en contra de la instal·lació d’aquesta planta que no beneficiarà en res al nostre poble, de fet els anteriors governs del PSC ens vam oposar perquè ens portarà  perjudicis a causa de les males olors que produeix i que arribaran al nucli urbà, tenint en compte els vents dominants de la zona i que estarà ubicada a prop del poble, a poc més de 2 km. A tot això hem de sumar-hi la possibilitat de provocar d’anys als aqüífers com va passar al Pla d’Illes quan el temporal Glòria, així com el fet que hi passaran una gran quantitat de camions per una zona de bosc única al nostre terme i provocaran molta pols”. Ha afirmat Maria Jesús Casals regidora del PSC Aldover.

El poble d’Aldover té uns valors paisatgístics i un encant que el fan un indret singular. Unes condicions ambientals, de respecte a la natura, i humanes que vénen de la cura que han tingut pel territori els avantpassats. Un llegat que no es pot malmetre, en benefici propi i de les futures generacions.

El govern d’ERC va entrar a l’Ajuntament, prometen transparència i que volien construir Aldover, doncs bé la Sra. Pegueroles alcaldessa d’Aldover no ha tardat ni un any en intentar destruir Aldover actuant d’esquena al poble facilitant la implantació d’una planta de fems sòlids. La construcció d’una instal·lació d’aquesta característica ha de ser motiu de consulta a tota la ciutadania abans que es porti a terme definitivament. El PSC volem que la gent pugui expressar la seva opinió.

La majoria d’ERC a l’ajuntament no pot malmetre el nostre poble, som a temps de parar-ho. Què vingui al nostre poble la gallinassa de totes les granges que té un empresari conegut per tots és destruir Aldover, és hipotecar el futur de les doverenques i doverencs, és enterrar-nos a la misèria dels fems”. Ha reblat Maria Jesús Casals.