Terres de l'Ebre

El PARLAMENT DE CATALUNYA APROVA EL FINANÇAMENT DE LES LLARS D’INFANTS DELS POBLES RURALS

  • Actualitzat:
  • Creat:

A iniciativa del Grup Socialista, el Parlament de Catalunya aprova per unanimitat que les llars d’infants dels municipis petits tinguin garantit, a partir del curs vinent 2021-2022, el seu finançament”.

El PARLAMENT DE CATALUNYA APROVA EL FINANÇAMENT DE LES LLARS D’INFANTS DELS POBLES RURALS.

 

A iniciativa del Grup Socialista, el Parlament de Catalunya aprova per unanimitat que les llars d’infants dels municipis petits tinguin garantit, a partir del curs vinent 2021-2022, el seu finançament”.

 

Joaquim Paladella, “Aquesta és una necessitat que ens van traslladar des dels municipis rurals, donat que el departament d’educació va comunicar als ajuntaments que canviava les condicions econòmiques dels nous convenis de les llars d’infants dels municipis rurals, que el cas de l’Ebre afectava a onze municipis, el que feia insostenible el manteniment de les mateixes per part dels ajuntaments, ja que els hi suposava doblar la despesa econòmica, a la que no podien fer front, amb el conseqüent tancament de les mateixes”.

Aquesta decisió unilateral hauria tingut, també, conseqüències negatives en les mateixes escoles rurals perquè podrien desaparèixer per falta d'alumnat suficient procedent de l'educació d'1 a 3 anys, ja que des de la Generalitat no es fan polítiques que afavoreixin el repoblament, com és garantir l’educació en les primeres etapes de la vida al mateix municipi.

Des del mateix moment en què vam ser alertats d’aquest fet, des del PSC ens vam mobilitzar i vam presentar mocions als ajuntaments i als quatre Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre, ja que calia sumar esforços perquè el món rural no acabi perdent més serveis bàsics que suposarien la mort de molts pobles petits. Sempre hem defensat que independentment del municipi on es tingui la residència, per petit que sigui, tinguem garantits tots els drets i, per descomptat, el dret a l'educació en les primeres etapes de la vida. Així es consolidarà l'arrelament a l'entorn rural i s'afavorirà la supervivència dels pobles petits”. Manel de la Vega 1r. Secretari PSC de l’Ebre.

Així mateix, Manel de la Vega ha remarcat que “El Govern Espanyol ha transferit a les comunitats autònomes recursos econòmics per reforçar aquestes places d’Educació Infantil. El que ha de fer la Generalitat és destinar-los a ajudar a aquests ajuntaments rurals que prou han fet en assumir el cost econòmic de les llars d’infants, una situació que ara a causa de la baixa natalitat ja no poden aguantar més”.

“No podíem permetre que l’enorme esforç econòmic que han hagut de fer els ajuntaments dels pobles petits durant aquests anys per mantenir les llars d’infants quedis en no res per una mala decisió del departament d’educació. En aquest sentit la Proposta de Resolució aprovada insta al govern assumir el cost econòmic del personal de les llars d'infants rurals d'aquells Ajuntaments que hagin subscrit els nous convenis de col·laboració”. Acaba dient Joaquim Paladella