Terres de l'Ebre

Des del PSC denunciem l’actitud sectària de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup comarcal del PSC ha carregat aquest dijous contra la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, per no atendre les seves demandes per combatre la mosca negra

Des del PSC denunciem l’actitud sectària de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre

 

El grup comarcal del PSC ha carregat aquest dijous contra la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, per no atendre les seves demandes per combatre la mosca negra. El passat 20 de juliol, quatre alcaldes del PSC, Mercè Pedret de Benifallet, Maria Beltran de Tivenys, Teresa Forés d’Aldover i Josep Mas d’Alfara de Carles, van registrar una petició perquè en el proper Consell d’Alcaldes, que se celebrarà dimarts 9 d’octubre, s’atengués la seva demanda de sol·licitar al delegat del Govern a les Terres de l’Ebre que convoqui de nou o si és necessari es torni a crear una nova comissió de seguiment de la mosca negra per evitar la problemàtica que genera. Després de 4 mesos d’inactivitat en el consell d’alcaldes del Consell Comarcal del Baix Ebre, els alcaldes i alcaldesses del PSC han consultat l’ordre del ple consell d’aquest octubre amb la sorpresa que no s’inclou la seva proposta llençada al mes de juny, per això els socialistes reclamen que es modifiqui l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes i s’inclogui la petició dels alcaldes socialistes sobre la mosca negra.

Demanem que hi haigue un pressupost clar i que no ens diguin que no es pot fer perquè no hi ha pressupost o que baixa massa aigua” ha explicat l’alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran, qui demana també que “es parlin totes les administracions” per trobar solucions. “Una bona coordinació des del govern de la Generalitat faria que les molèsties que pateixen molts pobles de les nostres terres fossin minvats” ha afegit el portaveu socialista, Enric Roig. Segons el partit, en d’altres indrets com a l’Empordà s’ha aconseguit gairebé eradicar gràcies a un seguiment constant. “Aquí no, des del COPATE no saben molts anys si cobraran o no les subvencions” ha sentenciat Roig.

 

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Aldover Teresa Forés, ha demanat a l’actual presidenta del Consell que “tingui més empatia i consideració pels pobles petits i els seus companys, siguin del partit que siguin”. Una idea que ha refermat Roig, exposant que és “inaudit” que Zaragoza desatengui una demanda presentada pels alcaldes afectats considerant aquesta una “actitud sectària” a l’actual govern comarcal: “Denunciem una manca de transparència per part del govern del Consell, demanem que atengui a tots els pobles de la comarca més enllà del seu color polític”. Per això, també posen sobre la taula que el consell d’alcaldes torni a ser un fòrum de debat, d’interès i de participació.